دیدنی ترین جاذبه گردشگری پاتایا + تصاویر

ساخت وبلاگ

معماری پناهگاه حقیقت پاتایا | نمادگرایی در ساخت و ساز

بودایی ها و هندوها عقیده دارند که برای وجود هر چیزی روی زمین به 7 سازنده نیاز است؛ این سازنده ها عبارت اند از: بهشت، زمین، پدر، مادر، ماه، خورشید و ستاره ها به همین خاطر بسیاری از مجسمه ها و حکاکی هایی که در پناهگاه حقیقت به چشم می خورند، تصویری از این 7 عنصر را به نمایش می گذارند. به جز این موارد، عناصر و اشکال دیگری نیز در این بنا به چشم می خورند که مهم ترین آن ها را معرفی می کنیم:

جهان آرمانی: دِوا (Deva) اصطلاحی در آیین هندوئیسم است که موضوع تعدادی از مجسمه های پناهگاه حقیقت درباره آن هستند. دوا نام یکی از الهه های دین هندوئیسم است که البته دِوا برای مذکر این خدا و دوی (Devi) برای جنس مونث آن به کار می رود. آن ها بخش بزرگی از داستان های اسطوره ای هندی ها را به خود اختصاص می دهند و روایات گوناگونی در رابطه با آن ها وجود دارد. این خدایان در آسمان ها و در جهانی آرمانی زندگی می کنند.

زندگی انسان: برخی از تندیس ها نیز روایت کننده زندگی انسان و فراز و نشیب های رشد و تکامل بشر هستند. مجسمه هایی که از نوزادها، کودکان و افراد سالخورده مشاهده می کنید در همین راستا ساخته شده اند.

ستاره ها: ستاره ها و اجرام آسمانی و کبوترها در این بنا نماد صلح و دوستی هستند که عنصر مهمی در اغلب دین ها به شمار می آیند.

میتریا: میتریا یکی از مقدس ترین انسان ها در آیین بوداست که آن را با نام بودای پنجم نیز می شناسند. مجسمه ای از میتریا بر فراز بنای پناهگاه حقیقت وجود دارد که نقش بوداسف را بازی می کند. بوداسف در اندیشه های بودایی به افرادی اتلاق می شود که به موجوات دیگر کمک می کنند که به مرحله بیداری (در آیین بودایی، بوداگی) برسند.

چهار حقیقت: در آیین بودا چهار عنصر یا حقیقت مهم وجود دارد. اعتقاد بر این است که همه انسان ها به گونه ای بیمار هستند و برای شفا یافتن نیاز به این چهار حقیقت مهم دارند و تا زمانی که آن ها را درک نکنند بهبود پیدا نخواهند کرد. این چهار حقیقت به شرح زیر هستند:

1- قبول رنج و سختی: رنج حقیقتی غیر قابل انکار است و هیچ موجودی نمی تواند از آن فرار کند. رنج چه جسمانی باشد و چه روانی باید آن را قبول کرد.

2- دلبستگی ها: دلبستگی های زندگی باعث ایجاد رنج و سختی می شوند و به عبارتی دیگر، دلبستگی ها هستند که بیماری ها را ایجاد می کنند.

3- تجویز دارو: برای بهبود باید دارو مصرف کرد که داروها همان درک حقیقت وجودی انسان و زمین هستند که باعث مهرورزی و پیوند میان بشر می شوند.

4- حقیقت چهارم از چهار مورد تشکیل می شود: رنج، خاستگاه رنج، توقف رنج و راه توقف رنج. هر یک از این مرحله ها ویژگی های خاص خودشان را دارند.

در رابطه با این چهار حقیقت مهم، اشکال و مجسمه های متعددی در معبد پناهگاه حقیقت ساخته اند.

جنگ: بر اساس تفکرات بودایی، لازمه رسیدن به جهانی آرمانی و پر از صلح، درگیر شدن در جنگ های مختلف و تلاش برای یافتن هدف است. به همین دلیل برخی از مجسمه ها نیز راوی جنگ های گوناگون هستند. البته منظور از نبرد در اینجا جنگ با شهوت ها و خواسته های نفسانی است. مجسمه های مهاباراتا (1) و رامایانا (2) نیز در همین راستا هستند. 

 ماه و خورشید: حکاکی های زیادی در این معبد وجود دارند که نشان دهنده ماه و خورشید هستند. این دو عنصر نقش مهمی در عقاید هندوها و بودایی ها دارند. ماه و خورشید سمبل افتخارات در زمینه اجتماعی هستند. بد نیست بدانید دیگر اجرام آسمانی نیز در این آیین ها اهمیت دارند برای مثال مریخ نشان دهنده شجاعت، مشتری نشان دهنده طبیعت، ونوس ثروت و زحل نماد نارضایتی و رنج است. اگر معنای این نمادها را بدانید می توانید ماجراهایی که در ورای اشکال موجود در پناهگاه حقیقت پنهان شده اند را متوجه شوید.

بودا: بودا در آیین بودایی تنها به یک فرد خاص گفته نمی شود، با آن که بنیان گذار این دین بودا نام داشت اما در طول تاریخ افراد دیگری که ویژگی های خاصی داشتند نیز لقب بودا را از آن خود کرده اند. در جای جای پناهگاه حقیقت تندیس هایی از بوداها را می توان مشاهده کرد.

به طور کلی می توان گفت که معماری و چگونگی ساخت معبد پناهگاه حقیقت با سنت ها و عقیده های کهن پیروان بودا و هندوها عجین شده است و نمی توان آن ها را از هم جدا کرد. سازنده های این بنا تلاش کرده اند تا از ظاهر و نمای خارجی عبادتگاه شان به عنوان تابلویی برای نشان دادن تفکرات خود استفاده کنند تا بیننده ها کمی به فکر فرو بروند. البته پیروان دین های دیگر باید کمی در علامت ها و صورتک هایی که می بینند کندوکاو کنند تا مفهوم و معنای اصلی آن ها را متوجه شوند.

از نکته های جالبی که درباره معبد حقیقت وجود دارد، این است که منطقه، اغلب اوقات سال، آب و هوایی گرم و مرطوب دارد و همین موضوع باعث پوسیدن چوب ها می شود. سازنده های هوشمند این معبد برای جلوگیری از پوسیدگی بیشترِ قسمت های چوبی، روی چوب ها ماده چسبنده ای شبیه به عسل می زنند.

در آخر بد نیست بدانید شیوه ای که در ساخت این معبد از آن استفاده کردند، در طی سلسله خمر (Khmer) و پادشاهی آیوتایا (Ayutthaya) رواج داشت. پادشاهان امپراتوری خمر در بین سده های 9 تا 12 میلادی در آسیای جنوب شرقی حکمرانی می کردند و شهر آنگکور (در کامبوج) نیز پایتخت شان بود.

 پاورقی


1- مهاباراتا را می توان همتای شاهنامه فارسی دانست که در آن پر از شعرهای حماسی ست. در مهاباراتا اسطوره ها و داستان های جذابی به چشم می خورند.

2- رامایانا حماسه ای باستانی مربوط به هند است که بین سال های 200 تا 400 پیش از میلاد سروده شد.

اسپارتام فایل های جدید جهان...
ما را در سایت اسپارتام فایل های جدید جهان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس spartam بازدید : 136 تاريخ : يکشنبه 22 بهمن 1396 ساعت: 21:41